Warmtepompen

Warmtepomp

Een warmtepomp is een van de duurzaamste installaties voor de woning. Er zijn verschillende typen warmtepompen om de woning te verwarmen. Een warmtepomp kan in de zomer ook koelen. Afhankelijk van uw situatie zoals isolatie, vloerverwarming en andere wensen, adviseren wij de volgende warmtepompen. In een persoonlijk gesprek kunnen wij u uitvoerig adviseren.

 

  • Lucht-water: er wordt met een buitenunit warmte onttrokken aan de buitenlucht. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt voor lage temperatuurverwarming, zoals vloerverwarming en convectoren, en voor warm tapwater.
  • Brongebonden: het grondwater wordt vanuit een bron omhoog gepompt. De warmte wordt uit het water onttrokken en het afgekoelde water wordt teruggepompt. In de zomer wordt dit principe omgekeerd en zo wordt de bron geregenereerd.
  • Hybride warmtepomp: bij een hybride warmtepomp blijft de cv-ketel een rol spelen. Dit systeem wordt met name toegepast als een woning redelijk geïsoleerd is. Als het buiten te koud wordt om de woning energiezuinig te verwarmen, dan neemt de cv-ketel het over. De ketel verzorgt ook het warme tapwater. Ook hier is vloerverwarming een vereiste.

Vragen of advies?

Heeft u vragen over warmtepompen of wenst u een adviesgesprek om de mogelijkheden te bespreken, neem dan contact met ons op.

0518 – 47 13 66
info@zonderlandbv.nl
× Stuur ons een What's App bericht